Despre Găzduire Web

Despre Găzduire Web

Despre Găzduire Web

  • acum 4 ani
  • postat de: Radu

Serviciile de găzduire web sunt servicii ce permit persoanelor şi organizaţiilor să îşi facă site-ul disponibil pe Internet. Companiile de hosting precum nshost.ro oferă clienţilor spaţiu pe un server deţinut sau închiriat de aceştia, precum şi conexiunea de Internet necesară. În mod normal, aceste servere se află într-o încăpere denumită "centru de date".

Servicii de găzduire web:

  • Servicii gratuite de găzduire: acestea sunt adesea limitate şi prezintă reclame
  • Servicii partajate de găzduire: site-ul este plasat pe un server pe care mai există alte site-uri; acestea împart resursele server-ului respectiv şi sunt deseori limitate ca resurse
  • Reseller: alegând acest pachet, clienţii unei firme de hosting web pot oferi servicii de găzduire web altor persoane.
  • VDS: cunoscut şi ca Virtual Dedicated Server sau Virtual Private Server, acest serviciu împarte resursele unui server între mai multe maşini virtuale. În funcţie de pachetul ales, resursele puse la dispoziţie variază.

În momentul în care alegeţi un serviciu de găzduire web, verificarea companiei din spatele respectivului serviciu este foarte importantă.

Deoarece buna funcţionalitate a unui site este direct proporţională cu operativitatea firmei de hosting, este imperativ ca şi serviciile acesteia precum suportul tehnic, întelegerea în momentul în care se întarzie plata unei facturi şi chiar posibilitatea de a vă sfatui din punct de vedere tehnic pentru a aduce îmbunatăţiri site-ului dumneavoastră să se ridice la standarde ridicate. În exemplul de mai devreme, nshost.ro oferă găzduire web dar şi suportul tehnic necesar dumneavoastră. În comparaţie, multe firme cu profil internaţional generează voit un zid între acestea şi clienţii acestora.