5 motive pentru care site-ul tău se încarcă greu

5 motive pentru care site-ul tău se încarcă greu

5 motive pentru care site-ul tău se încarcă greu

  • acum un an
  • postat de: NSHOST

Te-ai întrebat vreodată de ce site-ul tău se încarcă lent? Iată 5 dintre cele mai comune motive pentru timpii lenți de încărcare a site-ului web și sfaturi de remediere. Viteza contează!

 

S-ar putea să fi auzit acea zicala „încet și sigur”, însă când vine vorba de performanța site-ului tău, aceasta este cu siguranță o rețetă nefericită.

 

5 motive pentru siteurile care se încarcă greu

Imagini neoptimizate. Un volum mare de imagini neoptimizate este de obicei cel mai frecvent motiv din spatele încetinirii site-ului. Imaginile de înaltă rezoluție pot consuma multă lățime de bandă în timpul încărcării. Încărcarea imaginilor de dimensiuni mai mari și apoi reducerea acestora poate crește în mod inutil dimensiunea paginii dvs. web - ceea ce face ca site-ul dvs. să se încarce încet. Acest lucru se aplică indiferent de ce CMS și de constructor de site-uri web utilizați. Printre recomandări: comprimați imaginile, să fie de dimensiuni cât mai mici, sub 100kb, folosiți formatele moderne webp în browserele care le acceptă, efectuați teste de încărcare în cascadă pentru a prioritiza optimizarea request-urile care consumă cel mai mult timp.

Probleme de JavaScript. Disponibilitatea pluginurilor JavaScript/jQuery a făcut să fie foarte convenabilă adăugarea de conținut dinamic pe site-uri web. Cu toate acestea, dacă este implementat incorect, JavaScript poate afecta viteza de încărcare a paginii site-ului dvs.

Este nevoie de timp pentru ca jQuery și JavaScript să fie încărcate, interpretate și executate. Deci, dacă utilizați mai multe request-uri API pentru a reda date JavaScript/jQuery, poate duce la o întârziere semnificativă la încărcarea paginilor web. 

Auditarea scripturilor JavaScript, preload http/2, încărcarea asincronă (async), minimizarea, unificarea lor, cachingul elementelor statice, folosirea unui Tag Manager - script unic pentru toate tool-urile folosite pot salva foarte mult timp prețios.

Prea multe request-uri HTTP. Având o mulțime de fișiere JavaScript, CSS și imagine poate duce la prea multe solicitări HTTP. Când un utilizator vă vizitează pagina web, browserul efectuează mai multe solicitări pentru a încărca fiecare dintre aceste fișiere – ceea ce poate reduce semnificativ viteza de încărcare a paginii. În aceste cazuri folosirea CSS Sprites este o idee foarte bună. În timp ce dimensiunea totală a imaginii concatenate (uneori) crește odată cu sprite-urile, mai multe imagini sunt încărcate cu o singură solicitare HTTP. Browserele limitează numărul de solicitări simultane pe care un site le poate face, iar solicitările HTTP necesită un pic de strângere de mână.

Astfel, sprite-urile sunt importante din aceleași motive pentru care minimizarea și concatenarea CSS și JavaScript sunt importante.

Strategia de caching mai poate fi îmbunătățită. Se știe că stocarea în cache îmbunătățește performanța site-urilor web cu un pas rapid. Orice solicitări ulterioare pentru același conținut sunt servite din memoria cache, accelerând astfel întregul proces de recuperare a datelor.

Prin implementarea memorării în cache browser/HTTP și a stocării în cache pe server, este posibil să experimentați o îmbunătățire enormă a performanței site-ului dvs. Mai multe detalii în articolul nostru “Ce este și de ce să folosești Caching?”.

Încărcare excesivă la nivel de bază de date. Interogări sau automatizări planificate excesiv precum jurnale sau alte intrări din pluginuri sau teme se pot acumula în timp. Prea mult din această „încărcare” poate face ca interogările bazei de date să dureze mai mult decât este necesar. În unele cazuri, poate cauza chiar și serverul dvs. web să expire în timp ce așteptați un răspuns din baza de date.

Vă încurajăm să investiți într-un plan de găzduire optim - alegând oricare dintre pachetele de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud și să alocați timpul necesar unei politici de caching potrivite afacerii dvs.

Soluțiile de găzduire în cloud sunt folosite din ce în ce mai mult în fiecare an și este ușor de înțeles de ce. Întreprinderile înțeleg beneficiile găzduirii în cloud și modul în care acestea le afectează activitatea. 
Pentru a lansa o nouă soluție, puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând o soluție de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud. Recomandă atenție deosebită strategiei de caching potrivite afacerii dvs pentru a asigura timpi optimi de încărcare a fiecărei pagini web.