Rebeliune împotriva întoarcerii la birou

Rebeliune împotriva întoarcerii la birou

Rebeliune împotriva întoarcerii la birou

  • acum un an
  • postat de: NSHOST

Companiile care impun revenirea IT-știlor la birou se confruntă cu dificultăți. Cei cu politici mai relaxate constată că flexibilitatea le face recrutarea mai ușoară. „Voi găsi altundeva unde să lucrez”.

După luni de flexibilitate și muncă de acasă, reîntoarcerea la locul de muncă pare dificil de obținut pentru mai multe companii de tehnologie  (inclusiv giganți ca Google, Apple sau Microsoft). Multe companii testează munca la birou pentru o parte a săptămânii, încercând să obțină o proporție cât mai mare la birou. Angajații care au fugit din centrele orașelor, mai aproape de natură în timpul pandemiei de Covid-19, acum se confruntă cu alegeri grele: să se întoarcă înapoi, să petreacă mult timp în trafic sau să caute un  loc de muncă mai flexibil.

Două treimi din forța de muncă au declarat că și-ar găsi un nou loc de muncă dacă va fi nevoie să se întoarcă la birou cu normă întreagă, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul de Cercetare ADP pe peste 32.000 de angajați din 17 țări. Dintre cei care și-au părăsit locul de muncă în 2021, 35% au menționat că doresc să se mute într-o altă zonă, potrivit Centrului de Cercetare Pew.

COVID-19 a declanșat o reevaluare a ceea ce înseamnă securitatea locului de muncă pentru angajați, mulți având așteptări mai mari de la angajatori. Angajații evaluează calitatea vieții lor și viața personală mai mult decât oricând. Ei caută opțiuni de lucru la distanță, sunt din ce în ce mai interesați de etica și valorile unei companii și sunt gata să plece în altă parte dacă angajatorii lor nu se aliniază cu noile lor nevoi.
Șapte din 10 angajați (71%) spun că au luat în considerare o schimbare majoră în carieră în acest an. Sentimentele față de flexibilitate și echilibrul dintre viața profesională și cea privată nu se limitează la părinți (74%) care ar dori să-și aranjeze programul de lucru pentru a fi mai flexibili, urmați îndeaproape de 68% dintre non-părinți.

Echitatea salarială este importantă: trei sferturi (76%) ar lua în considerare căutarea unui nou loc de muncă dacă ar descoperi că angajatorul lor defavorizează oricare dintre sexe sau nu practică o politică de diversitate și incluziune.

Salariul este o prioritate, dar nu este tot ceea ce contează. Salariile sunt încă o prioritate de top pentru angajați, deși jumătate dintre ei ar prefera o reducere a salariului pentru echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Mulți cred că această importanță acordată salariului și flexibilității dorite ar putea contribui la reducerea orelor suplimentare neplătite pe care unii angajați se simt obligați să le ofere.

tresul crește cu impact în performanță și calitate. În timp ce angajații sunt surprinzător de optimiști în ceea ce privește satisfacția în muncă și perspectivele pentru următorii cinci ani, stresul la locul de muncă a atins niveluri critice, pe fondul unei tendințe manifestată înainte de pandemie. Impactul stresului asupra angajaților atât din punct de vedere profesional, cât și personal, este profund, iar angajatorii caută metode să prevină și atenueze fenomenul de burnout resimțit de echipele lor.

Munca la distanță și munca hibridă devin tot mai bine reglementate în multe țări și companii. Această trecere de la modelul tradițional bazat pe munca la birou cu un program fix la program flexibil de la distanță are implicații pe termen lung pentru piața muncii. Pe măsură ce companiile – și angajații – își reevaluează abordarea față de forța de muncă, este clar că a avea o abordare flexibilă este esențială, deoarece există avantaje și dezavantaje exclusiv pentru ambele, indiferent dacă sunt complet la distanță sau complet în birou. Două treimi (64%) din angajații implicați în studiu ar lua în considerare căutarea unui nou loc de muncă dacă li s-ar cere să se întoarcă la birou cu normă întreagă și poate nu surprinzător, cei mai tineri (18-24 de ani) sunt cei mai reticenți (71%) să revină la locul de muncă cu normă întreagă.

Când Airbnb a anunțat că angajații pot lucra de oriunde fără a primi o reducere de salariu, vizitele au crescut pe pagina de cariere a companiei. Dar există semne că echilibrul de putere se poate schimba. Netflix Inc., Lyft Inc. și alte nume mari din tehnologie au afișat rezultate trimestriale dezamăgitoare - un semnal că ar putea fi vremuri mai slabe, iar cererea de forță de muncă scade. Companii, inclusiv Meta, spun că încetinesc ritmul de angajare, în timp ce altele au anunțat chiar și disponibilizări.
 
Într-un context în care nevoile cloud cresc, vă încurajăm să investiți într-un plan de găzduire optim - alegând oricare dintre pachetele de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud și să alocați timpul necesar unei politici de caching potrivite afacerii dvs. 

Soluțiile de găzduire în cloud sunt folosite din ce în ce mai mult în fiecare an și este ușor de înțeles de ce. Întreprinderile înțeleg beneficiile găzduirii în cloud și modul în care acestea le afectează activitatea. 
Pentru a lansa o nouă soluție, puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând o soluție de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud. Recomandă atenție deosebită strategiei de caching potrivite afacerii dvs pentru a asigura timpi optimi de încărcare a fiecărei pagini web.