Am nevoie de VPN?

Am nevoie de VPN?

Am nevoie de VPN?

  • acum 11 luni
  • postat de: NSHOST

Un VPN sau o rețea privată virtuală vă permite să creați o conexiune sigură la o altă rețea prin Internet. VPN-urile pot fi folosite pentru a accesa site-uri web restricționate în regiune, pentru a vă proteja activitatea de navigare de privirile indiscrete pe Wi-Fi public și multe altele.

În prezent, VPN-urile sunt foarte populare, dar nu pentru motivele pentru care au fost create inițial. Inițial, au fost doar o modalitate de a conecta rețelele de afaceri împreună în siguranță prin internet sau de a vă permite să accesați o rețea de afaceri de acasă.

VPN-urile redirecționează, în esență, întregul trafic de rețea către rețea, de unde provin toate beneficiile - cum ar fi accesarea de la distanță a resurselor rețelei locale și ocolirea cenzurii pe internet. Majoritatea sistemelor de operare au suport VPN integrat.

 

Cum mă ajută un VPN?

În termeni foarte simpli, un VPN vă conectează computerul, smartphone-ul sau tableta la un alt computer (numit server) undeva pe internet și vă permite să navigați pe internet folosind conexiunea la internet a computerului respectiv. Deci, dacă acel server se află într-o altă țară, va apărea ca și cum ați veni din acea țară și puteți accesa lucruri pe care în mod normal nu le-ați putea accesa.

Deci, cu ce vă ajută acest lucru? 

  • Ocoliți restricțiile geografice de pe site-uri web sau transmiteți în flux audio și video.
  • Urmăriți media streaming precum Netflix și Hulu.
  • Protejați-vă de a căuta pe hotspot-uri Wi-Fi nedemne de încredere.
  • Câștigă cel puțin un pic de anonimat online ascunzându-ți adevărata locație.
  • Protejați-vă de a fi conectat în timpul torrentului.

 

Mulți oameni în zilele noastre folosesc un VPN pentru torrenting sau ocolind restricțiile geografice pentru a viziona conținut într-o altă țară. Sunt încă foarte utile pentru a vă proteja în timp ce lucrați la o cafenea, dar aceasta nu mai este singura utilizare.

 

Ce VPN să iau?

În funcție de nevoile dvs., puteți fie să utilizați un VPN de la locul de muncă, să vă creați singur un server VPN sau, uneori, să găzduiți unul în afara casei dvs. - dar, în mod realist, marea majoritate a oamenilor caută doar ceva care să îi protejeze în timp ce fac torrenți sau să îi ajute. Urmăriți unele media online pe care parcă nu le pot accesa din țara lor.

Cel mai simplu lucru de făcut este pur și simplu să contactați echipa NSHOST și să le cereți sfatul cu privire la ce VPN vă recomandă, după ce vă înțeleg nevoile.

Cum funcționează un VPN?

Când vă conectați computerul (sau un alt dispozitiv, cum ar fi un smartphone sau o tabletă) la un VPN, computerul se comportă ca și cum ar fi în aceeași rețea locală ca și VPN. Tot traficul din rețea este trimis printr-o conexiune securizată la VPN. Deoarece computerul dumneavoastră se comportă ca și cum ar fi în rețea, acest lucru vă permite să accesați în siguranță resursele rețelei locale chiar și atunci când vă aflați în cealaltă parte a lumii. De asemenea, veți putea folosi internetul ca și cum ați fi prezent în locația VPN-ului, ceea ce are unele avantaje dacă utilizați Wi-Fi public sau doriți să accesați site-uri web blocate geografic.

Când navigați pe web în timp ce sunteți conectat la un VPN, computerul contactează site-ul web prin conexiunea VPN criptată. VPN-ul redirecționează cererea pentru dvs. și redirecționează răspunsul de pe site prin conexiunea securizată. 

Vă încurajăm să luați în considerare solicitarea echipei NSHOST unui VPN care să vă securizeze accesul online.

Soluțiile de găzduire în cloud sunt folosite din ce în ce mai mult în fiecare an și este ușor de înțeles de ce. Întreprinderile înțeleg beneficiile găzduirii în cloud și modul în care acestea le afectează activitatea. 
Pentru a lansa o nouă soluție, puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând o soluție de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud. Recomandă atenție deosebită strategiei de caching potrivite afacerii dvs pentru a asigura timpi optimi de încărcare a fiecărei pagini web.