Beneficiile unei rețele virtuale private (VPN)

Beneficiile unei rețele virtuale private (VPN)

Beneficiile unei rețele virtuale private (VPN)

  • acum 4 ani
  • postat de: NSHOST

În contextul actual, tot mai multe companii permit angajaților să muncească remote. Managementul riscului necesar oricărei afaceri impune măsuri de protecție și continuitate în business, iar vestea bună este că securitatea conectării la sisteme cu informații sensibile costă foarte puțin în comparație cu efectele negative ale unui atac cibernetic. 


Atacurile de phishing, spionajele de date, hackerii și infractorii cibernetici încearcă în mod constant să obțină acreditările utilizatorilor care se conectează fără protecții suplimentare pe diferite surse, pentru a le fura identitatea, pentru a le accesa conturile online pentru a fura date, fotografii personale, acces la sisteme protejate și care conțin informații valoroase.

Pe măsură ce mai multe dispozitive și servicii sunt expuse la internet, amploarea riscului de atac cibernetic pentru rețeaua ta sau a companiei tale și pentru toate dispozitivele conectate la rețea crește. O rețea VPN implementată corect permite doar accesul dispozitivelor securizate și implementează controale stricte de acces, măsuri care reduc drastic numărul de vectori de atac la îndemâna unui hacker pentru a compromite securitatea rețelei.


Beneficiile unui VPN de la NSHOST

Te vei bucura de acces web securizat. Din momentul în care ai un VPN activ, conexiunea la internet este dirijată prin serverul privat al VPN-ului ales mai degrabă decât prin furnizorul de servicii de internet (ISP), astfel încât atunci când cineva vă verifică datele personale în urma unui acces online în vreo platformă, informațiile pe care le va primi provin de la VPN și nu de la furnizorul de internet sau device-ul folosit. 

Datele tale personale vor fi protejate, iar IP-ul serverului tău nu va fi expus online în timp navighezi cel puțin la fel de rapid ca până atunci. Conectat la un VPN, îți asiguri protecție prin criptare 2048 bit- care este cea mai sigură și mai rapidă conexiune de acest gen. Prin Bandwidth și viteza nelimitată specifică pachetelor noastre VPN, poți transmite  un stream video HD de exemplu, poți naviga pe internet sau descărca conținut la viteze mari, chiar mai rapid decat prin conexiunile non-VPN. 

Te vei bucura de mai multe conexiuni simultane, ceea ce permite folosirea unui singur cont pe mai multe device-uri.

Securizăm și extindem serviciile de VPN. Scopul principal al unei rețele VPN este de a oferi acces securizat la o rețea privată fără a fi conectat direct la rețeaua privată fizică. Astfel, un VPN extinde toate serviciile disponibile în rețeaua privată ca și cum dispozitivele ar fi direct conectate la acea rețea, chiar dacă dispozitivul este de fapt doar conectat la Internet.

Pentru un angajat într-o companie, acest lucru ar însemna acces la serviciile rețelei IT  folosind internetul de acasă. IT-ul companiei poate furniza servicii precum servere de fișiere, servere de tipărire, site-uri web intranet, sisteme ERP, servere de rezervă etc. Conectat direct la rețeaua privată IT internă, utilizatorul poate folosi aceleași servicii IT pe care le folosea la birou, în timp ce este conectat la VPN. 


Cu VPN de la NSHOST, intri în familia noastră. Noi ne protejăm cu maximă seriozitate fiecare membru al familiei noastre, 24h/365 zile din fiecare an de colaborare. 

Echipa noastră de suport tehnic are întotdeauna uneltele necesare pentru a te ajuta în orice situație. Dacă serviciul nostru VPN nu respectă standardele tale, cerințele de securitate sau viteza de conectare la internet, vă vom returna banii fără nici un comision ascuns, în maxim 30 de zile de la solicitare. Acest lucru asigură garanția serviciilor oferte fără niciun risc.


Cum funcționează un VPN?

Virtual Private Network este o rețea virtuală privată securizată prin care trec toate accesările tale web înainte să acceseze destinația dorită. Acest lucru sporește securitatea și protejează datele cu caracter personal și accesul online la orice alte sisteme, datele fiind criptate AES-256. Sunt mai multe protocoale de conectare la serverul VPN: IPSec, L2TP, PPTP, openVPN etc.


Cel mai simplu test este să-ți notezi adresa ta IP înainte de conectarea la un VPN, căutând pe google ‘my ip’: google.com/search?q=my+ip, după care te conectezi la serverul VPN  și reîncarci pagina de testare IP. Vei observa o adresa IP diferită după conectarea cu succes la VPN

Adresa IP (protocol internet) este numărul unic atribuit routerului tău de către ISP. Adresele IP sunt de obicei legate nu numai de furnizorii de servicii Internet care le atribuie, ci și de locații specifice. Dacă vrei să afli mai multe despre informațiile pe care le pui la dispoziție printr-o simplă accesare de pagină web (fără protecție VPN) poți să rulezi raportul: ipleak.com sau dnsleak.com. După finalizarea testului, rezultatele nu ar trebui să arate numele furnizorului de servicii de internet. 

În plus, orice accesare este gestionată de furnizorul tău ISP, care poate să vadă ce site-uri accesezi, cât timp și chiar poate stoca o perioadă de timp accesările tale.

Serviciile VPN stabilesc conexiuni securizate și criptate pentru a oferi confidențialitate mai mare decât chiar și când te conectezi la internet folosind un hotspot securizat Wi-Fi. Nu putem lua în calcul conectarea la un hotspot WI-FI nesecurizat - sperăm că nimeni nu face acest lucru.  Hackerii pot folosi hotspoturi Wi-Fi care imită un hotspot legitim în speranța de a fura acreditări (date de conectare) și alte informații sensibile de la utilizatorii obișnuiți. Utilizarea VPN criptează traficul end-to-end păstrând toate informațiile private și făcând utilizatorul imun la amenințarea rețelelor Wi-Fi periculoase.