Beneficiile utilizării unui server proxy

Beneficiile utilizării unui server proxy

Beneficiile utilizării unui server proxy

  • acum 2 ani
  • postat de: NSHOST

O bună modalitate de a reduce riscurile asociate site-urilor web sau altor activități desfășurate online este utilizarea unui server proxy. Un server proxy este în esență un „intermediar” între persoanele care caută informații („utilizatorii finali”) și informațiile pe care le caută („datele țintă”).

 

Dacă ai accesat internetul vreodată dintr-o școală, companie sau o altă organizație mai mare, probabil că ai folosit deja un server proxy. Un server proxy este o punte între tine și restul internetului. În mod normal, atunci când utilizezi browserul pentru a naviga pe internet, te conectezi direct la site-ul web pe care îl vizitezi. Proxy-urile comunică cu site-urile web în numele tău.

Un server proxy are propria sa adresă IP, care este făcută publică. Deși este o schimbare aparent nesemnificativă, adresa IP proxy poate fi utilizată pentru o serie de funcții vitale de afaceri legate de orice, de la securitate la experiența vizitatorilor.

Proxy-urile oferă un nivel valoros de securitate. Cuplat cu un gateway web securizat sau cu alte produse de securitate pentru e-mail, permit filtrarea traficului web în funcție de nivelul de siguranță acceptat sau de cât trafic poate gestiona rețeaua afacerii tale sau computerele individuale.

Ce fac serverele proxy?

Deoarece un server proxy are propria sa adresă IP, acesta acționează ca intermediar între un computer și internet. Computerul tău cunoaște această adresă și atunci când trimiți o solicitare pe internet, aceasta este direcționată către proxy, care apoi primește răspunsul de la serverul web și trimite datele de pe pagină către browser, cum ar fi Chrome, Safari, Firefox, sau Microsoft Edge.

 

Memorarea în cache: serverele proxy pot descărca și salva copii locale ale oricăror pagini web pe care le vizitezi frecvent. Acest lucru este cunoscut sub numele de caching. De asemenea, monitorizează paginile în mod continuu și actualizează automat versiunea stocată în cache atunci când forma live a paginii este modificată, făcând versiunea în cache mereu actualizată. Versiunile stocate în cache ale paginilor web pot fi accesate oricând fără a fi online; și ca atare, memorarea în cache este o metodă valoroasă de îmbunătățire a vitezei de internet și de a reduce utilizarea lățimii de bandă.

Filtrarea conținutului: în unele cazuri, este posibil să fie nevoie dei mai mult control asupra site-urilor web pe care le accesează angajații pe internet (poate prea mult  timp pe rețelele sociale atunci când ar trebui să fie implicați în activități ale companiei). În aceste cazuri, se poate utiliza un server proxy pentru a determina conținutul pe care utilizatorii îl pot accesa în rețea.

Monitorizare: Pe lângă controlul conținutului navigat, este posibil să se dorească o monitorizare a comportamentului online al angajaților, cum ar fi e-mailurile trimise, site-urile web la care se conectează și mesajele de chat pe care le schimbă. Se poate utiliza un server proxy pentru a urmări informațiile de intrare și de ieșire din rețea dintr-o singură locație.

Confidențialitate: utilizatorii din rețeaua locală se pot conecta la o pagină web externă prin intermediul serverului proxy, în loc să creeze o conexiune directă. Ca atare, orice solicitare care este filtrată prin serverul proxy pare să provină de la acel server și nu de la rețeaua ta internă. Acest lucru permite utilizatorilor din rețea să se conecteze anonim la Internet, ceea ce sporește securitatea afacerii.

Fiecare afacere modernă ar trebui să folosească serverele proxy pentru a proteja activele afacerii și pentru a maximiza productivitatea. NSHOST te poate ajuta să explorezi opțiunea de a adăuga un server proxy în rețea. Contactează-ne și experții noștri te vor ajuta să-ți securizezi afacerea în cel mai scurt timp.