Bugetele IT sub presiune din cauza perspectivelor economice slabe

Bugetele IT sub presiune din cauza perspectivelor economice slabe

Bugetele IT sub presiune din cauza perspectivelor economice slabe

  • acum 11 luni
  • postat de: NSHOST

Pe fondul unei posibile recesiuni, se așteaptă ca bugetele IT să nu mai crească în acest an la fel de mult ca în 2022, iar cumpărătorii de IT regândesc numărul de furnizori pe statul lor de plată.

CIO ar trebui să se pregătească pentru o scădere cu 3,6% a cheltuielilor IT în acest an, avertizează analistul Forrester. Bugetul este programat să crească după 2024, pe măsură ce întreprinderile intensifică proiectele și inițiativele de afaceri conduse de tehnologie.

Potrivit Forrester, mai mulți factori externi au contribuit la creșterea mai scăzută a cheltuielilor IT. Acestea includ războiul Rusia-Ucraina, inflația ridicată și devalorizarea euro și a lirei sterline în raport cu dolarul american.

Raportul Forrester European Tech Market Forecast, 2022-2027 evidențiază recesiunea iminentă din Europa. Se așteaptă ca economiile Germaniei, Italiei și Suediei să înregistreze scăderi ale produsului intern brut (PIB) real în 2023, pe măsură ce economiile lor se îndreaptă spre recesiune. Referindu-se la previziunile Băncii Angliei, Forrester a declarat că economia Marii Britanii va rămâne, probabil, în recesiune în cea mai mare parte a anului 2023 și în prima jumătate a anului 2024. Potrivit Forrester, este probabil ca PIB-ul britanic să își revină treptat.

Din punctul de vedere al liderilor IT, Forrester consideră că organizațiile vor dori să își concentreze cheltuielile tehnologice pe modul în care pot realiza economii de costuri și eficiență operațională.

Raportul Forrester evidențiază mai multe domenii în care reglementările guvernamentale din Europa ar putea avea un impact asupra progresului adoptării cloud-ului. De exemplu, Forrester a declarat că, în Irlanda, echilibrarea cererii de energie a locuințelor și a centrelor de date permite ca sarcinile de lucru cu consum mare de energie să funcționeze numai în afara orelor de vârf, când cererea pe rețeaua de energie este, în general, mai mică.

Teama de recesiune va forța multe întreprinderi să reducă cheltuielile cu serviciile IT. Cu toate acestea, Forrester estimează că, până în 2024, 90% din creșterea cheltuielilor cu tehnologia vor proveni din software și servicii, pe măsură ce adoptarea cloud-ului va impulsiona creșterea, restul creșterii urmând să provină din calculatoare și echipamente de comunicații. 

Din cauza pandemiei, multe organizații au făcut progrese în ceea ce privește digitalizarea, eficientizarea sarcinilor și utilizarea automatizării. Continuând traiectoria digitalizării, liderilor IT li se cere acum să abordeze proiecte tot mai complexe, într-o perioadă în care bugetele IT cresc mai lent.

Deficitul de competențe va afecta, de asemenea, modul în care organizațiile abordează inovarea tehnologică, Forrester avertizând că nu există suficientă forță de muncă europeană cu competențe în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM). De exemplu, se preconizează că, până în 2030, va exista un deficit de 11% în ceea ce privește competențele tehnice necesare în industria chimică europeană. Producția de automobile este un alt sector care va fi afectat, deoarece se bazează în mare măsură pe inovația software, Forrester citând lipsa unor mari furnizori de servicii tehnologice în Europa, ceea ce a determinat producătorul auto Volkswagen să dezvolte 60% din software-ul pentru vehicule în interiorul companiei.

Perspectivele economice se vor îmbunătăți după 2024, ceea ce va stimula noi inovații tehnologice. Forrester estimează că, între 2024 și 2027, cheltuielile cu tehnologia în Europa vor fi impulsionate de activitățile de afaceri cu valoare mai mare, de investiții mai mari în securitate cibernetică, de utilizarea cloud-ului de afaceri, de servicii IT legate de software și date și de creșterea finanțării private și a capitalului de risc.

Așadar, liderii IT din organizațiile europene se confruntă în acest an cu un deficit de bugete IT, dar se așteaptă ca situația să se îmbunătățească după 2024.

 

Soluțiile de găzduire în cloud sunt folosite din ce în ce mai mult în fiecare an și este ușor de înțeles de ce. Întreprinderile înțeleg beneficiile găzduirii în cloud și modul în care acestea le afectează activitatea. 


Pentru a lansa o nouă soluție, puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând o soluție de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud. Recomandă atenție deosebită strategiei de caching potrivite afacerii dvs pentru a asigura timpi optimi de încărcare a fiecărei pagini web.