Când are sens supravegherea video cu găzduire pentru tine sau afacerea ta

Când are sens supravegherea video cu găzduire pentru tine sau afacerea ta

Când are sens supravegherea video cu găzduire pentru tine sau afacerea ta

  • acum un an
  • postat de: NSHOST

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, din ce în ce mai multe companii analizează serios soluțiile de supraveghere video cu găzduire. Comoditatea soluției și faptul că tot mai multe aplicații se mută în cloud, duc la creșterea atractivității supravegherii video.

Dacă și tu iei în considerare o soluție de supraveghere, este posibil să sesizezi că multitudinea de opțiuni este copleșitoare. Complică și mai mult lucrurile faptul că termenul "video găzduit" poate fi utilizat în mod interschimbabil cu "supraveghere video în cloud" sau VSaaS, iar acestea pot cuprinde la rândul lor mai multe tipuri de soluții.

În continuare detaliem două categorii de soluții: cloud și hibridă.

Dar mai întâi, puțin context:

În prezent, majoritatea companiilor utilizează supravegherea video la fața locului, unde înregistrarea și gestionarea video se realizează la nivel local, fie cu înregistratoare video în rețea (NVR), fie cu un sistem de gestionare video (VMS).  Unele companii folosesc o terță parte pentru gestionarea înregistrărilor video - de exemplu, pentru a aplica actualizări de software, a gestiona licențele și alte tipuri de gestionare a dispozitivelor. Acestea se numesc servicii video gestionate. Dar, în general, ambele scenarii pot fi catalogate ca fiind supraveghere video la fața locului.

Haideți să analizăm un video găzduit. Principalele lucruri de care trebuie să țineți cont aici sunt locul în care este stocat materialul video (infrastructura) și unde este gestionat acesta (serviciile implicate în gestionarea sistemului video).  Când una sau ambele sunt în afara locației, acestea sunt soluții găzduite.

Supravegherea video cloud - În modelele VSaaS complete, imaginile video nu sunt stocate în același loc în care sunt captate de camerele dvs. de supraveghere, ci mai degrabă sunt transmise unui furnizor video sau unei companii terțe pentru stocare și gestionare. 

În timp ce acest model poate părea atractiv, ținând count de numeroasele aplicații de afaceri care se mută în cloud, realitatea este că acestea necesită o lățime de bandă semnificativă. Dacă sunteți o afacere cu mai multe locații și folosiți camere IP de înaltă definiție, va trebui să fiți pregătit pentru costurile asociate cu transmiterea și stocarea unei cantități mari de imagini și video în cloud. Pe de altă parte, principalul avantaj al soluției este că riscul de a pierde conținutul filmat (ex. ștergerea prin acces neautorizat la memoria dispozitivului) se reduce dramatic, acesta putând fi clonat incremental în sistemele de backup, astfel încât să păstrați un istoric pe același server sau chiar și pe altele.

Soluții hibride - Cu acest tip de model, înregistrarea și stocarea video au loc la sediul afacerii dvs., dar gestionarea video este asigurată de un producător/furnizor video care găzduiește serverul video central și gestionează dispozitivele dvs. Unii furnizori pot oferi, de asemenea, stocarea de rezervă a unora dintre fișierele dvs. video.

Acest model vă oferă avantajele înregistrării video la fața locului (stocarea în siguranță a datelor la fața locului, la sediul afacerii dumneavoastră, și eliminarea necesității de a utiliza o mulțime de streaming) cu avantajele serviciilor video gestionate. Astfel, toată gestionarea zilnică a NVR-urilor și a camerelor dvs. este gestionată de furnizorul dvs., ceea ce vă economisește timp și, în unele cazuri, vă scutește de probleme. De asemenea, nu trebuie să achiziționați și să vă întrețineți propriul server, astfel încât costurile inițiale sunt mai mici.

O soluție hibridă ar putea implica, de asemenea, transmiterea unei părți din înregistrările video în cloud pentru procesare analitică. De exemplu, dacă vă integrați înregistrările video cu datele de la punctele de vânzare pentru analiza tranzacțiilor sau dacă utilizați analiza video pentru a colecta informații de afaceri, o parte din înregistrările video și din date pot fi transmise în flux către un server central din afara locației. Serverul respectiv este gestionat de un furnizor, care vă transmite datele într-un raport formal, astfel încât să puteți urmări tendințele de afaceri, să vă monitorizați mai bine operațiunile sau să investigați activități suspecte.

Cum se prezintă aceste opțiuni?

Soluțiile VSaaS complete - în care înregistrările video sunt stocate în întregime în afara site-ului - ar putea funcționa pentru securitatea rezidențială, dar pot deveni costisitoare pentru întreprinderile comerciale. Pe măsură ce tehnologia de compresie evoluează și lățimea de bandă devine mai accesibilă, soluțiile bazate pe cloud complet devin mai atractive.

Deocamdată, însă, menținerea înregistrărilor video la fața locului rămâne cea mai ieftină opțiune pentru organizațiile de întreprinderi. Dar asta nu înseamnă că afacerea dvs. nu poate profita de o soluție hibridă, care poate prezenta o varietate de beneficii în ceea ce privește economiile de timp și eficiența costurilor.

Care sunt beneficiile pentru afacerea mea?

În general, soluțiile hibride găzduite sunt cele mai bune pentru întreprinderile care nu dispun de multă expertiză IT internă. Aceste întreprinderi pot beneficia cel mai mult, deoarece se pot baza pe furnizorul lor pentru întreținerea zilnică a sistemului, precum și pentru raportarea analizelor de afaceri.

Iată alte câteva aspecte de analizat atunci când evaluați o soluție video găzduită:

  • Centru de date și un personal IT minim - Dacă nu aveți infrastructura sau personalul necesar pentru a găzdui propriul echipament de rețea video, vi se va potrivi mai bine o soluție găzduită hibridă, în care serverul video este găzduit și gestionat în afara sediului de către furnizor.

  • Implementare mai rapidă - Dacă trebuie să vă instalați și să puneți în funcțiune rapid soluția de supraveghere video, o soluție hibridă găzduită vă poate oferi o implementare mai rapidă, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea sau configurarea serverului central sau a oricărui software de aplicație.

  • Rapoarte convenabile - Dacă nu doriți să petreceți mult timp cu analiza video, o soluție hibridă găzduită ar putea fi pentru dumneavoastră. În unele modele hibride, veți primi rapoarte predefinite cu privire la ceea ce este cel mai important pentru dvs. - de exemplu, o listă de tranzacții potențial suspecte care se potrivesc cu înregistrările video - astfel încât să puteți scana rapid pentru a investiga.

  • Opțiuni de plată flexibile - În multe dintre soluțiile hibride găzduite, nu trebuie să achiziționați licențe de software sau să vă faceți griji cu privire la reînnoirea licențelor. Pentru că achiziționați un serviciu, plătiți o taxă lunară, iar furnizorul dumneavoastră se ocupă de restul. Acest lucru este deosebit de util dacă este dificil pentru organizația dvs. să facă investiții mari de capital. Puteți sări peste investiția într-un server central și să îl folosiți în schimb pe cel al furnizorului dumneavoastră.  În funcție de furnizorul pe care îl alegeți, este posibil să trebuiască sau nu să investiți în dispozitive la fața locului (camere și înregistratoare). Unii furnizori vă vor permite să vă finanțați hardware-ul, în timp ce alții vor dori să îl achiziționați în avans.

Cu supravegherea video găzduită, poți uita că trebuie să gestionezi, să configurezi și să întreții camerele de supraveghere video - ceea ce înseamnă mai mult timp pentru ceea ce îți place să faci. 

A determina dacă o soluție găzduită este potrivită pentru afacerea ta este o decizie importantă care implică mulți factori, inclusiv dimensiunea afacerii tale, lățimea de bandă, infrastructura de rețea și bugetul.

Puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând oricare dintre pachetele de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud.