Când să cumpăr domeniul .social?

Când să cumpăr domeniul .social?

Când să cumpăr domeniul .social?

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST



Există peste 1.500 de extensii de domeniu disponibile - inclusiv extensii specializate pentru numeroase sectoare, interese și tipuri de site-uri web - care spun utilizatorilor ceva diferit despre un site anume. Prin urmare, de ce ai nevoie de domeniul .com? Chiar ai nevoie de el?

La fel cum fiecare dintre noi avem câte un  prenume și un nume de familie, extensia de domeniu este în esență „numele de familie” al unui brand găzduit digital. Este ceea ce completează numele de domeniu ales pentru site-ul web. Oferă domeniului un ‘final touch’, făcându-l recunoscut și distinct cu o identitate proprie.

Prin alegerea extensiei potrivite misiunii site-ului tău, practic asiguri bifarea următoarelor aspecte dintr-o  singură mișcare:

  • numele de domeniu devine ușor de reținut - alegând .social vei poziționa rapid site-ul în categoria corectă din care face parte informația găsită de utilizatori acolo

  • branding boost și mai puține erori - pe lângă faptul că numele de domeniu este memorabil, numele scurte și folosirea aceluiași domeniu principal va ajuta la creșterea notorietății brandului tău. De asemenea, un alt avantaj este și faptul că un nume de domeniu mai scurt reduce riscul de a fi scris greșit de utilizatorii care își amintesc de brandul tău. 

  • crești ‘professional recognition prin destinația de utilizare care este foarte clară - nimeni nu poate intra pe un site cu extensia .social fără să se aștepte la o interacțiune pur socială.


De ce să nu lăsăm liber numele domeniului nostru cu extensia .com sau .ro?


Dacă oamenii își amintesc numele mărcii tale, dar nu-și amintesc adresa URL, vor încerca să acceseze brandul-tau.com” sau “brandul-tau.ro”. Cel mai elegant scenariu în acest caz este să deții acele domenii și să asiguri redirecționarea automată către site-ul tău. 

Pericolele la care te expui în cazul în care cumperi doar o anumită extensie de domeniu (exceptând .com și/sau .ro) ar fi următoarele:

  • riscul de a pierde potențiali clienți sau trafic pe site

  • riscul de a permite altor afaceri să cumpere domeniul tău cu aceste extensii și să induci în eroare un potențial client, chiar până la punctul în care acesta va deveni clientul altei afaceri

  • chiar dacă nu folosești extensiile de domeniu .com și .ro, noi tot recomandăm sa cumperi domeniul tău în ambele extensii pentru că este o investiție! La un moment dat, vei putea să scoți la vânzare domeniul tău cu toate extensiile de domenii cumpărate.



De unde achiziționezi extensia generică

.social ?


Sunt mai mulți registratori pentru ‘numele de familie’ .agency, .studio, .solutions sau .marketing printre care ar fi domains.google.comgodaddy.com101domain.comname.com și alte site-uri. Prețul de achiziție pentru un simplu exemplu disponibil de domeniu cum ar fi ‘smart-branding.social’ începe de la 20$ pe an, preț care variază în funcție de numele de domeniu ales și de registrarul de la care îl achiziționezi.  

Dacă decizi să alegi o extensie de domeniu .ro, .net, .com, .eu, .mobi, .tv , .org sau .info sau chiar dacă decizi să achiziționezi toate extensiile disponibile pentru a nu permite competiției să le achiziționeze, ai putea scurta foarte mult flow-ul de lansare a siteului tău dacă alegi site-ul nshost.ro pentru serviciul de înregistrare domeniu și ai putea salva bugete importante!

În plus, simplifici mult procesul de reînnoire domeniu și găzduire dacă achiziționezi deomeniul de la furnizorul de servicii de găzduire, alegând un plan de  hosting potrivit afacerii tale: shared hostingVPS hosting sau chiar cloud hosting.


Cum lansez o platformă rapid și ieftin?


Dacă ai achiziționat deja numele de de domeniu, pașii sunt foarte simpli:

  1. Cumperi un plan de hosting eficientsecurizat și cât mai aproape de locul unde vei avea primii utilizatori. Poți începe o comparație între ofertele de găzduire web NSHOST și să alegi varianta pe care o preferi. Pe măsură ce numărul de participanți crește, vei avea nevoie de un pachet hosting mai puternic - un server VPS sau chiar server Cloud, în care delegi experților noștri toată partea de mentenanță a serverului tău.

  2. Schimbi nameserverele domeniului, indicând noul server. 

  3. Instalezi rapid o temă de educație dintr-o listă generoasă pe care o poți găsi direct în librăria WordPress sau cumpărată din themeforest.net.


Pentru orice întrebări, îți stăm la dispoziție!