.com este lider de piață detașat în piața domeniilor globale top-level (TLD)

.com este lider de piață detașat în piața domeniilor globale top-level (TLD)

.com este lider de piață detașat în piața domeniilor globale top-level (TLD)

  • acum un an
  • postat de: NSHOST

Conform studiului de piață publicat de Statista, 52.8% din website-urile globale foloseau .com ca TLD în iunie 2022. Pe locul al doilea se clasează .org, cu o cotă de piață de 4.4%. Numele de domeniu top-level este o componentă a localizatorului uniform de resurse (uniform resource locator URL) folosit pentru accesarea paginilor web.

 

Al doilea trimestru al anului 2022 s-a încheiat cu ~352 milioane de înregistrări de nume de domenii în toate domeniile de nivel superior, ceea ce reprezintă o creștere cu 1 milion de înregistrări de nume de domenii.

TLD-urile .com și .net au avut un total combinat de 174,3 milioane de înregistrări de nume de domenii, înregistrând o creștere combinată de 3,7 milioane. La 30 iunie 2022, baza de nume de domenii .com a totalizat 161,1 milioane de înregistrări de nume de domenii, iar baza de nume de domenii .net a totalizat 13,2 milioane de înregistrări de nume de domenii.

Înregistrările de nume de domenii noi .com și .net au totalizat 10,1 milioane la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2022, comparativ cu 11,7 milioane de înregistrări de nume de domenii la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2021.

Totalul înregistrărilor de nume de domenii TLD cu coduri de țară a fost de 134,1 milioane la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, o creștere de 0,7 milioane de înregistrări de nume de domenii.

Totalul înregistrărilor de nume de domenii TLD generice noi au fost de 27,0 milioane la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, o creștere de 0,7 milioane de înregistrări de nume de domenii, iar ngTLD-urile au crescut cu 4,1 milioane de înregistrări de nume de domenii. 

Puteți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să  investiți într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând oricare dintre pachetele de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud.