Cum pot mailurile de tip phishing AI să-ți afecteze afacerea

Cum pot mailurile de tip phishing AI să-ți afecteze afacerea

Cum pot mailurile de tip phishing AI să-ți afecteze afacerea

  • acum 3 săptămâni
  • postat de: NSHOST

Phishing-ul AI devine tot mai inteligent, iar mailurile false convingătoare pot ocoli filtrele de spam și îți pot afecta afacerea. Statisticile arată că 1 din fiecare 50 de mailuri este, de fapt, un atac de phishing.

Amenințarea de tip phishing nu se anunță cu surle și trâmbițe, ci se infiltrează pe furiș printr-un simplu clic: PHISHING – o formă de atac cibernetic care păcălește oamenii să partajeze informații sensibile sau să întreprindă acțiuni distructive prin e-mailuri și mesaje aparent inofensive.

În calitate de proprietar de afacere, este vital să îți educi atât personalul, cât și pe tine cu privire la atacuri de phishing. Când vine vorba de securitatea IT, prevenția este cea mai bună soluție.

 

Care este impactul asupra afacerii unui atac de phishing? 

Un atac de phishing poate zgudui pilonii unei organizații. Impactul phishing-ului se extinde cu mult dincolo de simple inconveniente; pune în pericol stabilitatea financiară, dăunează reputației câștigate cu greu, complică conformitatea cu reglementările etc.

Clienții, partenerii și părțile interesate se bazează pe companii pentru a-și gestiona datele în mod responsabil și sigur. Fiind victima unui atac de tip phishing poate eroda încrederea prin prezentarea companiei ca fiind incompetentă sau indiferentă față de protejarea informațiilor sensibile. Publicitatea negativă și consecințele unui atac de phishing de succes pot alunga clienții și pot descuraja clienții potențiali să interacționeze cu afacerea ta. Reconstruirea unei reputații deteriorate poate fi un proces lung și provocator.

Tentativele de phishing de succes pot instala malware care vor deschide ușa pentru alte atacuri.

Ce poți face?

Din fericire, există mai multe modalități de a lupta împotriva infractorilor cibernetici și a spammerilor.

  • Folosește un Plugin SMTP pe Site-ul Tău WordPress

Funcția de mail() PHP implicită a WordPress este nesigură și poate fi ușor deturnată de spammeri. Trimiterea mailurilor prin SMTP criptat cu un plugin ca WP Mail SMTP este mai fiabilă și mai sigură, iar mailurile tale au șanse mult mai mari să ajungă în inbox.

  • Protejează-ți domeniul

Piatra de temelie este implementarea autentificării mailurilor - SPF, DKIM și DMARC. Aceste protocoale de autentificare dovedesc că mailurile sunt cu adevărat de la tine, păstrându-ți reputația cu furnizorii de mailuri și prevenind spammerii să trimită mailuri de pe domeniul tău.

  • Securizează-ți formularele web

Formularele web sunt adesea o țintă principală pentru spammeri și atacatori, deoarece oferă un mod de a colecta adrese de e-mail sau de a strecura cod rău intenționat. Folosește măsuri de protecție pentru a bloca spamul de formular și pentru a crește securitatea.

  • Ține-ți site-ul up to date

O instalare WordPress neactualizată sau plugin-uri nesigure este ca o invitație pentru hackeri de a prelua controlul asupra site-ului tău. Asigură-te că menții toate pluginurile la zi și ia în considerare utilizarea unui plugin de securitate pentru un plus de protecție.

Monitorizează-ți cu atentie email-urile

Dacă trimiți multe mailuri, este, de asemenea, o idee bună să folosești Google Postmaster Tools pentru a monitoriza livrabilitatea mailurilor. Dacă majoritatea mail-urilor trimise de tine ajung în folderul spam al clientului, va trebui să faci o investigație mai amănunțită, deoarece există riscul ca email tău să fi fost compromis. Poți folosi, de asemenea, funcția de înregistrare a mailurilor în WP Mail SMTP pentru a observa orice probleme de livrabilitate a mailurilor.Implementând aceste strategii, vei sta departe de atacurile de tip phishing.

Serverele VPS NSHOST sunt găzduite cu stocare NVMe. Pentru a lansa o nouă soluție, poți achiziționa domeniile preferate la cele mai convenabile prețuri folosind soluția rapidă de înregistrare domenii  și să investești într-un plan de găzduire securizat și optim - alegând o soluție de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud. Recomandăm atenție deosebită strategiei de caching potrivite afacerii tale pentru a asigura timpi optimi de încărcare a fiecărei pagini web.