De ce am nevoie de backup?

De ce am nevoie de backup?

De ce am nevoie de backup?

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Scopul nostru este de a ne asigura că fișierele clienților noștri rămân în siguranță și astfel am dezvoltat o soluție de gestiune a backup-ului care poate fi folosită foarte ușor chiar și de utilizatori mai puțin tehnici. 

Indiferent dacă vorbim despre dezastre naturale sau incidente de hacking, crizele recente au tras un mare semnal de alarmă că este critic să existe o strategie de continuitate - care să asigure buna funcționare a platformelor web, permițând astfel continuitatea afacerii. Posibilitatea de recuperare completă în urma unui potențial dezastru și asigurarea unei restaurări rapide este de importanță foarte greu de estimat în condiții de calm și funcționare optimă. 

Cel mai simplu și ieftin plan pentru asigurarea continuității afacerii este alegerea unui plan de backup și posibilitatea unei restaurări automate a conținutului salvat anterior.

Ce este backup-ul?

Backup-ul este o parte crucială a oricărei soluții de găzduire, care previne pierderea datelor în cazul unei defecțiuni la hard disk, eroare de utilizator, dezastru sau accident. Backup-ul se poate face zilnic sau la un interval de ore predefinit și constă în copierea incrementală a tuturor fișierelor existente într-un cont de hosting și modificate de la ultimul backup. O variabilă importantă și care impactează costul planului de hosting este numărul de zile de backup care afectează direct spațiul disponibil pe server sau chiar asigurarea unui server diferit unde să fie păstrate backup-urile. În cazul unui data breach, studiul modificărilor produse anumitor fișiere în timp este foarte importantă și astfel numărul de zile de backup păstrat pe server devine critic.  

Desigur, în ofertele de hosting web shared, VPS sau cloud hosting sunt incluse servicii de backup zilnic, care permite clienților să restaureze platformele web fără pierderi de date dacă perioada de backup este suficient de mare pentru a găsi o copie de rezervă dintr-un moment în care totul funcționa conform așteptărilor. Este o abordare flexibilă, care permite companiilor să proiecteze și să testeze frecvent scheme de recuperare și recuperare separate pentru diferite baze de date, aplicații și servicii.

Transfer de date nelimitat

Nu avem nicio limită pentru traficul generat la un backup. Folosind cele mai rapide sisteme de backup incremental, puteți sta liniștit, datele voastre fiind salvate zilnic.

SyncOnix

Avem propriul nostru tool pentru generarea și administrarea fișierelor backup. SyncOnix este un modul dedicat pentru backup incremental gândit nevoilor voastre unde puteți controla întreaga rețea de backup dintr-un singur panou Cloud. SyncOnix a fost proiectat ca un cluster Cloud pentru toate serverele de producție și serverele de stocare, fără a fi nevoie să utilizați mai multe panouri! 

Panoul de rezervă la instalare vă oferă o criptare SSL de 2048 biți cu multiple opțiuni de restricție, cum ar fi zona privată și acces exclusiv printr-o adresa IP predefinită. Deoarece securitatea este cel mai important lucru pentru o rețea de backup, toate copiile de rezervă sunt realizate prin SSH cu cel mai rapid standard de criptare Cipher aes128-ctr. În acest fel, toate datele transferate prin rețelele globale sunt securizate fără riscul „atacurilor omului din mijloc (MITM)”.

Copiile de rezervă sunt securizate în propria rețea. Cu SyncOnix, serverul de producție nu poate accesa serverul de stocare sau panoul de rezervă. În acest fel, backup-urile și rețeaua de backup sunt complet securizate. Contactează-ne oricând dacă vrei să afli mai multe despre soluția noastră de backup.