Employer brandingul și extensiile .jobs sau .careers

Employer brandingul și extensiile .jobs sau .careers

Employer brandingul și extensiile .jobs sau .careers

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Poziționarea companiei tale ca un angajator care atrage talentele din piață încep cu achiziția unui domeniu dedicat acestui scop: [nume-domeniu].jobs 


O parte din site-urile existente alocă o pagină pentru zona de cariere. Noi credem că este foarte importantă lansarea unui site dedicat angajaților existenți, care să atragă noi candidați prin povești, video-uri, articole interesante despre activitatea de angajator, evoluția angajaților existenți și postarea rolurilor vacante. 


De ce să se dezvolte un site diferit pentru cariere sau chiar și o pagină de Facebook diferită? Simplu: 

  1. Audiența de potențiali clienți este mult diferită de audiența de potențiali angajați

  2. Conținutul de interes este diferit pentru fiecare audiență în parte - dacă potențialii clienți sunt atrași de proiecte interesante, știri conectate cu domeniul de interes sau despre produse/servicii/oferte, potențialii angajați urmăresc compania dintr-o cu totul altă perspectivă: compania ca angajator

  3. Campaniile de recrutare din paginile sociale targetează audiențe diferite și comunitatea dezvoltată în jurul unei pagini de cariere sociale este diferită de comunitatea celor interesați de produsele și serviciile afacerii

  4. Povești de succes, planuri de viitor, conținut media (video, imagini) relevant angajaților existenți și viitori ajută compania să atragă talent potrivit mai repede, mai ieftinCum lansez un brand de angajator online?


Noi recomandăm folosirea aceluiași nume de domeniu și achiziția unei extensii dedicate unui site de cariere, cum ar fi: .jobs sau .careers. Proaspăt deținător de [domeniu].jobs sau [domeniu].careers, rămâne să configurezi nameserver-ele către serverul tău. În cazul în care te interesează achiziția unui plan de hosting super securizat, îți recomandăm un hosting plan Cloud-Business de la NSHOST. 

De ce  să nu achiziționezi un plan de găzduire ieftin când ai de a face cu datele personale ale viitorilor tăi candidați? Parte a unei strategii de risk management, vă recomandăm o abordare ‘better safe than sorry’, fiind mult mai ieftin să plătești un plan de hosting cu delegarea responsabilității de gestiune a serverului tăi experților NSHOST, decât salariile unei echipe specializate în rețelistică, care să actualizeze software-ul instalat pe serverul tău. Alternativa [în caz de vreun data breach] se măsoară în procente din cifra de afaceri și impact media negativ care poate șterge în câteva ore încrederea pe care ai construit-o în ani de zile de eforturi.

De asemenea, când prelucrezi date personale specifice angajaților/candidaților la joburi, este important să securizezi atât site-ul prin folosirea unui SSL, precum și accesul la baza de date și conținut găzduit pe server prin protecția suplimentară asigurată de VPN și bineînțeles, asigurarea de backup zilnic incremental, cu un istoric cât mai mare. 

Îți stăm la dispoziție dacă te putem ajuta cu mai multe informații legate de lansarea unui site de cariere.