Extensii pentru afaceri creative

Extensii pentru afaceri creative

Extensii pentru afaceri creative

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Extensia de domeniu poate fi considerată ca numele de familie al domeniului tău. De ce să alegi un alt nume decât un clasic ‘.com’? În primul rând pentru că poți găsi disponibile nume foarte simple pentru o extensie de domeniu generică relevantă produsului sau serviciului tău, cum ar fi extensiile .agency, .studio, .solutions sau .marketing pentru o afacere creativă. 


Prin alegerea extensiei potrivite misiunii site-ului tău, practic asiguri bifarea următoarelor aspecte dintr-o  singură mișcare:

  • numele de domeniu devine ușor de reținut - alegând .agency, .studio, .solutions sau .marketing vei poziționa rapid site-ul în categoria corectă din care face parte serviciul tău

  • branding boost și mai puține erori - pe lângă faptul că numele de domeniu este memorabil, numele scurte și folosirea aceluiași domeniu principal va ajuta la creșterea notorietății brandului tău. De asemenea, un alt avantaj este și faptul că un nume de domeniu mai scurt reduce riscul de a fi scris greșit de utilizatorii care își amintesc de brandul tău. 

  • crești ‘professional recognition’ prin destinația de utilizare care este foarte clară - nimeni nu poate intra pe un site cu extensia .agency, .studio, .solutions sau .marketing fără să se aștepte la o echipă care-i rezolvă o anumită problemă.


Dacă ar fi să dăm câteva exemple de afaceri creative care puteau să-și scurteze mult numele de domeniu folosind o extensie generică ar fi următoarele: lemonadecreativeagency.com care putea fi lemonadecreative.agency, acreativeagency.ca devine acreative.agency și așa mai departe. Observăm și agenții care deja folosesc extensii generice cum este și cazul celor de la browsermedia.agency.


Extensia „agency” este un termen larg care poate cuprinde numeroase afaceri și profesii, cum ar fi agențiile de marketing, dezvoltare web, asigurări, imobiliare, de publicitate, de actorie sau de modeling. Noul .Agency TLD este o alegere excelentă pentru oricare dintre aceste companii pentru crearea unei alternative memorabile la numeroasele adrese web .com, .net sau .org.


De unde achiziționezi extensiile generice

.agency, .studio, .solutions sau .marketing ?


Sunt mai mulți registratori pentru ‘numele de familie’ .agency, .studio, .solutions sau .marketing printre care ar fi domains.google.comgodaddy.com101domain.comname.com și alte site-uri. Prețul de achiziție pentru un simplu exemplu disponibil de domeniu cum ar fi ‘smart-branding.studio’ începe de la 20$ pe an, preț care variază în funcție de numele de domeniu ales și de registrarul de la care îl achiziționezi.  

Dacă decizi să alegi o extensie de domeniu .ro, .net, .com, .eu, .mobi, .tv , .org sau .info ai putea scurta foarte mult flow-ul de lansare a siteului tău dacă alegi site-ul nshost.ro pentru serviciul de înregistrare domeniu și ai putea salva bugete importante!

Facem o simplă comparație de costuri pentru un domeniu cum ar fi new-app-launch.net, care costă 59 ron/an dacă-l achiziționezi din NSHOST față de cei 14.14€ pentru primul an - 69 ron (18.14€ din al doilea an = 90 ron/an) dacă îl achiziționezi din GoDaddy (conform prețului afișat în data la care a fost conceput acest articol). Simplifici mult procesul de reînnoire domeniu și găzduire dacă-l achiziționezi de la furnizorul de servicii de găzduire, alegând un plan de  hosting potrivit afacerii tale: shared hostingVPS hosting sau chiar cloud hosting


Cum lansez o platformă rapid și ieftin?


Dacă ai achiziționat deja numele de de domeniu, pașii sunt foarte simpli:

  1. Cumperi un plan de hosting eficientsecurizat și cât mai aproape de locul unde vei avea primii utilizatori. Poți începe o comparație între ofertele de găzduire web NSHOST și să alegi varianta pe care o preferi. Pe măsură ce numărul de participanți crește, vei avea nevoie de un pachet hosting mai puternic - un server VPS sau chiar server Cloud, în care delegi experților noștri toată partea de mentenanță a serverului tău.

  2. Schimbi nameserverele domeniului, indicând noul server. 

  3. Instalezi rapid o temă de educație dintr-o listă generoasă pe care o poți găsi direct în librăria WordPress sau cumpărată din themeforest.net.


Pentru orice întrebări, îți stăm la dispoziție!