Extensii pentru soluții tech

Extensii pentru soluții tech

Extensii pentru soluții tech

  • acum 2 ani
  • postat de: NSHOST

Extensia de domeniu poate fi considerată ca numele de familie al domeniului tău. Poți găsi nume foarte simple disponibile pentru o extensie generică relevantă produsului sau serviciului tău, cum ar fi extensiile .app, .tech, .net sau .io. 


Prin alegerea extensiei potrivite misiunii site-ului tău, practic asiguri bifarea următoarelor aspecte cu o singură mișcare:

  • ușor de reținut - alegând .tech, .app sau .io vei poziționa rapid site-ul în categoria corectă din care face parte produsul sau serviciul tău

  • branding boost și mai puține erori - pe lângă faptul că numele de domeniu este memorabil, numele scurte și folosirea aceluiași domeniu principal va ajuta la creșterea notorietății brandului tău. De asemenea, un alt avantaj este și faptul că un nume de domeniu mai scurt reduce riscul de a fi scris greșit de utilizatorii care își amintesc de brandul tău.

  • destinația de utilizare este foarte clară - nimeni nu poate intra pe un site cu extensia .app, .tech sau .io fără să se aștepte la o soluție tech care-i rezolvă o anumită problemă.De unde achiziționezi extensiile .tech, .app, .net sau .io ?


Sunt mai mulți registratori pentru ‘numele de familie’ .tech, .app , .net sau .io, printre care ar fi domains.google.comgodaddy.com101domain.comname.com și alte site-uri. Prețul de achiziție poate începe de la 6$-17$ în primul an și poate crește din al doilea an peste 100$, în funcție de numele de domeniu ales.  

Dacă decizi să alegi o extensie de domeniu .ro, .net, .com, .eu, .mobi, .tv , .org sau .info ai putea scurta foarte mult flow-ul de lansare a siteului tău dacă alegi site-ul nshost.ro pentru serviciul de înregistrare domeniu și ai putea salva bugete importante!

Facem o simplă comparație de costuri pentru un domeniu cum ar fi new-app-launch.net, care costă 59 ron/an dacă-l achiziționezi din NSHOST față de cei 14.14€ pentru primul an - 69 ron (18.14€ din al doilea an = 90 ron/an) dacă îl achiziționezi din GoDaddy (conform prețului afișat în data la care a fost conceput acest articol). Simplifici mult procesul de reînnoire domeniu și găzduire dacă-l achiziționezi de la furnizorul de servicii de găzduire, alegând un plan de  hosting potrivit afacerii tale: shared hostingVPS hosting sau chiar cloud hosting


Cum lansez o platformă rapid și ieftin?


Dacă ai achiziționat deja numele de de domeniu, pașii sunt foarte simpli:

  1. Cumperi un plan de hosting eficientsecurizat și cât mai aproape de locul unde vei avea primii utilizatori. Poți începe o comparație între ofertele de găzduire web NSHOST și să alegi varianta pe care o preferi. Pe măsură ce numărul de participanți crește, vei avea nevoie de un pachet hosting mai puternic - un server VPS sau chiar server Cloud, în care delegi experților noștri toată partea de mentenanță a serverului tău.

  2. Schimbi nameserverele domeniului, indicând noul server. 

  3. Instalezi rapid o temă de educație dintr-o listă generoasă pe care o poți găsi direct în librăria WordPress sau cumpărată din themeforest.net.


Pentru orice întrebări, îți stăm la dispoziție!