Metode de reducere consum CPU în Wordpress

Metode de reducere consum CPU în Wordpress

Metode de reducere consum CPU în Wordpress

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Reducerea încărcării CPU îți poate salva bugete importante pe care le-ai folosi pentru upgrade-ul planului de hosting, astfel încât platforma ta să funcționeze optim pentru fiecare utilizator.

Optimizarea imaginilor

În primul rând, pentru a-ți asigura o încărcare minimă a serverului, trebuie să te asiguri că îți optimizezi fiecare imagine încărcată în site sau chiar începi sa folosești un CDN pentru a reduce numărul de requests necesare fiecărei vizite în platformă. Sunt mai multe plugins care te ajută cu acest aspect: modulul LiteSpeedCache  cu setările ‘Image optimization’ îți va redimensiona imaginile pentru mai multe dimensiuni standard de la thumbnail, medium la square, extra large etc, chiar și conversia în format .webp, format ideal pentru că permite o compresie mult mai mare și astfel, dimensiunea imaginii devine foarte mică. 

Poți folosi și alte tool-uri pentru compresia și înlăturarea meta-datelor imaginilor, reducând astfel și mai mult dimensiunea acelor imagini. 

Recomandarea noastră este să folosiți și un tool pentru găzduirea imaginilor pe un server CDN (maparea imaginilor în cloud) cum ar fi CoudinaryCloudflareJetpack PhotonAmazon CloudFront ș.a. - fiecare dintre acestea contribuind la degrevarea sarcinilor de încărcare a imaginilor de pe serverul tau.

Este important să activezi încărcarea imaginilor cu întârziere, pentru a reduce și mai mult timpul de încărcare a paginilor site-ului tău.

Caching, optimizare CSS, Javascript

Prin minimizarea codului încărcat pe server (înlăturarea liniilor care nu sunt folosite, spațiilor libere, comentariilor și prin efectuarea oricăror optimizări de logică care să ducă la unicitatea blocurilor de cod și gestiunea fiecăruia într-un singur loc, eficientizând astfel dimensiunea fișierului încărcat.  Fiecare fișier este încărcat de fiecare dată când un utilizator vizitează o anumită pagină. Sunt foarte multe module care să te ajute să minimizezi codul din pagini, fișiere CSS sau Javascript: WP-Cache, Cachify, Simple Cache, LiteSpeedCache sau WP Super Cache by WordPress  etc. 

Opțiunile de curățare a bazei de date îți pot salva CPU, de asemenea. Chiar și după ce ștergi modulele neutilizate în site, acestea pot lăsa în urmă tabele abandonate și nefolosite care pot fi înlocuite cu ajutorul unui modul de curățare a bazei de date.

Activează caching atât pentru browser, obiecte, cât și pentru baza de date (queries), setând un timp de expirare cât mai mare.

Alte sfaturi de optimizare viteză

  • Crește memoria PHP (dacă ai un plan de hosting VPS sau cloud), astfel încât să fie de minim 64MB

  • activează serviciul ‘keep alive’ - creând o conexiune persistentă între browser și server, ceea ce îmbunătățește performanța platformei și a vitezei de încărcare (Header set Connection keep-alive)

  • blochează bots periculoși cu module similare cu BBQ de exemplu

  • activează http/2 și OCSP stapling (dacă ai un plan de hosting VPS sau cloud)

  • testează și optimizează viteza de încărcare a site-ului tau în mod constant


Dacă ai nevoie de ajutor să alegi planul de găzduire potrivit nevoilor tale, contactează experții NSHOST.