Performanțe ridicate folosind CDN

Performanțe ridicate folosind CDN

Performanțe ridicate folosind CDN

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Internetul este un mediu infinit, cu peste 5 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Afacerile au o oportunitate fantastică de a ajunge la milioane de clienți potențiali din întreaga lume. Întrebarea care se pune este cum să oferim performanțe web excelente și experiențe rapide ca utilizatori, în ciuda latenței, conexiunilor de internet slabe și a amenințărilor de securitate din ce în ce mai mari. 


Livrarea eficientă de conținut static este un obiectiv important pentru orice website care-și propune să promoveze pagini care se încarcă aproape instantaneu.

Simplu spus, rețeaua de livrare de conținut (CDN) este o rețea de servere care se află în centre de date din întreaga lume. CDN salvează în cache conținutul de pe site-ul web conectat, de exemplu, pagini HTML, imagini, videoclipuri și fișiere JavaScript, care sunt stocate pe fiecare server. Când utilizatorii încarcă pagina web, primesc aceste fișiere de la un server care este geografic cel mai apropiat de ei.


Utilizarea unui CDN poate avea un impact uriaș asupra oricărui site care se adresează utilizatorilor din mai multe țări sau un trafic ridicat, dar nu numai. Îmbunătățirea performanței este vizibilă și imediată pentru orice website, CDN oferind aceeași experiență de înaltă calitate tuturor utilizatorilor, indiferent de locația lor - ceea ce degrevează multe sarcini de [pre]încărcare de pe serverul tău. 

Principalele beneficii ale utilizării CDN sunt:

  1. Reducerea încărcării serverului tău - fiecare solicitare de conținut static este practic delegată serverului care livrează foarte rapid conținutul stocat în caching

  2. Segmentarea audienței este foarte ușoară, livrând conținut diferit pe grupuri de utilizatori care solicită un anumit tip de conținut sau anumite tipuri de devices

  3. Latențe reduse la conectare care oferă o experiență performantă pentru fiecare utilizator, putând livra conținut de mare acuratețe vizuală (rezoluții mari)

  4. Disponibilitate ridicată pentru mult mai mulți utilizatori care accesează site-ul web în paralel

  5. Analytics avansat

  6. Securitate 


Vedem și câteva dezavantaje în utilizarea CDN-ului: 

  1. costul poate fi destul de ridicat

  2. localizarea anumitor utilizatori în țări unde serviciul CDV nu are servere poate reduce performanța încărcării paginilor pentru acei utilizatori

  3.  diferite restricții impuse de anumite țări care pot bloca IP-urile unor servicii populare de CDN

  4. disponibilitatea suportului și controlul redus pot fi și ele un mare dezavantaj


    Echipa NSHOST este alături de tine cu sfaturi pentru a crește performanța website-ului tău, optimiza încărcarea serverului și a asigura cea mai bună experiență utilizatorilor tăi.