Merită PHP 7.4 efortul?

Merită PHP 7.4 efortul?

Merită PHP 7.4 efortul?

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Având în vedere că 79% dintre platformele web folosesc PHP, putem fi cu toții de acord că PHP contează și că versiunea folosită contează chiar și mai mult. Începând cu PHP 7, platformele web folosesc mai puțină memorie și un timp de răspuns al serverului înjumătățit față de versiunile anterioare. 

Iar PHP 7.4 este echipat pentru performanțe chiar mai mari decât oricând, cu  typed properties și arrow functions pentru a ajuta dezvoltatorii să scrie un cod mai curat, în timp ce OPCache preloading permite serverului tău să păstreze fișierele php în memorie, îmbunătățind performanța generală a site-ului cu de 2 până la 15 ori. De menționat este faptul că acest preloading nu elimină alte costuri de execuție, cum ar fi modificările fișierelor sursă, dependențele dintre clasele stocate în fișiere diferite etc. 

La pornirea serverului - înainte de executarea oricărui cod de aplicație - PHP poate încărca un anumit set de fișiere PHP în memorie și poate face conținutul acestora permanent disponibil pentru toate solicitările ulterioare.

Am fost curioși să comparăm performanțele aplicațiilor pe 7.4 cu versiunea fostului campion 7.3 și putem certifica că fără nicio schimbare de cod, o aplicație web PHP Symfony s-a îmbunătățit imediat cu 19% în performanța măsurată cu auditul Lighthouse. Considerăm important de menționat că actualizarea simplă de la PHP 7.3 la 7.4 nu a întâmpinat nicio eroare de cod care să oprească funcționarea platformei. Desigur, cine dorește sa facă upgrade dintr-o versiune mai veche de PHP, se poate aștepta la o serie de deprecations de care trebuie să se ocupe.

Și dacă îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului nu te-a convins încă să treci pe noul PHP 7.4, gândește-te și la securitate mai ales în această perioadă în care hackingul a crescut împreună cu amenzile GDPR aplicate în urma unor scurgeri de date personale. Securitatea este afectată pe măsură ce versiunea PHP mai veche iese din perioada în care primește suport.  

Cu toate planurile de găzduire NSHOST shared, VPS sau cloud hosting, vei putea schimba cu ușurință versiunea PHP pe diferite domenii sau subdomenii, între mai multe versiuni începând cu 5.4 până la cea mai recentă versiune 7.4. Susținem dezvoltarea de cod curat și eficient, cu o încărcare mai rapidă și site-uri web cât mai sigure.