Tendințe WordPress în 2022

Tendințe WordPress în 2022

Tendințe WordPress în 2022

  • acum 2 ani
  • postat de: NSHOST

WordPress are aproape 20 de ani - timp în care s-a schimbat destul de mult, fiecare versiune WordPress introducând funcții noi și îmbunătățiri importante. WordPress este motorul a peste 40% din toate site-urile web de pe internet în prezent, ceea ce face ca ecosistemul WordPress să fie masiv și în creștere.

 

Dar haideți să vedem încotro se îndreaptă WordPress în 2022. Continuați să citiți pentru a afla despre viitorul WordPress.


 

Principalele tendințe Wordpress

No-Code & Low-Code Tools. Lesley Sim, co-fondatorul Newsletter Glue prezice o creștere a instrumentelor fără cod și low-code care îi vor ajuta pe noii veniți să înceapă să folosească WordPress în 2022 și în anii următori.

 

Drag & Drop Builders sunt cel mai simplu mod de a dezvolta un întreg site web fără ajutorul unui dezvoltator. Sunt extrem de ușor de utilizat și foarte accesibile. Un bun exemplu al acestei tendințe este adăugarea noului editor de blocuri WordPress Gutenberg”, spune Leandro Santorsola, antreprenor, consultant digital și utilizator WordPress.

Automatic Updates. Mulți utilizatori consideră că este enervant faptul că aproape o dată la două zile trebuie să actualizeze un plugin. Activarea actualizărilor automate pentru pluginurile WordPress pot salva timp și bugete importante. Pentru a preveni orice actualizări problematice, se poate folosi un instrument de comparare vizuală, care creează automat o copie, actualizează pluginurile și vă oferă posibilitatea de a vedea modificările (dacă este cazul) aduse de actualizarea plugin-urilor  înainte de a intra în producție.

Full Site Editing & collaboration. Privită de sus, viziunea editării complete a site-ului este de a oferi o colecție de caracteristici care aduc experiența familiară și extinderea blocurilor în toate părțile site-ului dvs., mai degrabă decât doar postări și pagini. Vă puteți gândi la editarea completă a site-ului ca fiind numele de proiect umbrelă pentru diferite sub-proiecte din cadrul Gutenberg care fac posibilă această viziune. Proiectele sub editare completă a site-ului (FSE) includ totul: de la editorul de site, stiluri globale, numeroase blocuri specifice site-ului/postării/paginii, bloc de interogare, bloc de navigare, șabloane și teme de blocare. Până la finalul anului 2022 ne putem aștepta la dezvoltarea funcționalităților de colaborare în editarea completă a site-ului, folosind plugin-ul Gutenberg.

 Mai puține tool-uri externe de page builder. „Folosesc WordPress de peste 11 ani. Pe baza celor mai recente schimbări majore, prezic că va fi mai puțină dependență de constructorii de pagini terță parte și de pluginuri de proiectare pentru editarea completă a site-ului. Motivul principal din spatele acestei predicții este foaia de parcurs lansată de WordPress cu privire la proiectul Gutenberg”, spune Ankit Singla de la Master Blogging.

WordPress design & video headers. „În ciuda faptului că anteturile și fundalurile video există de ceva vreme, acestea încă nu au prins încă avântul așteptat pe site-urile WordPress. În fiecare an, WordPress lansează o nouă temă implicită care este disponibilă automat pentru toți utilizatorii WordPress și încorporează câteva dintre cele mai puternice caracteristici ale temei, precum și câteva elemente personalizate care adaugă interes”, spune Brian Dean, fondatorul Backlinko și co-fondator al Exploding Topics.

Dark Mode. „Modul întunecat este un design ultramodern impunător, care creează o impresie vibrantă, păstrând în același timp o claritate și o vizibilitate excepționale. În plus, modul întunecat ajută publicul să se concentreze mai mult pe conținutul pe care îl prezentați, deoarece atenuează oboseala ochilor”, spune Marc Stitt, Chief Marketing Officer la GoFMX. 

În studiul Purdue (prin via Android Authority), cercetătorii au analizat utilizarea energiei în modul întunecat din șase aplicații diferite. Calculator, Google Calendar, Google Maps, Google News, Google Phone și YouTube au fost toate testate pe un Pixel 2, Moto Z3, Pixel 4 și Pixel 5 - toate telefoanele cu ecrane OLED, desigur. Cercetătorii au testat consumul de energie atunci când rulează fiecare dintre aceste aplicații în modul întunecat timp de 60 de secunde pe baza unui set de instrumente pentru a măsura cu precizie puterea absorbită în pixeli.

„Când industria s-a grăbit să adopte modul întunecat, nu avea încă instrumentele necesare pentru a măsura cu precizie puterea absorbită de pixeli”, a spus Charlie Hu, profesor de inginerie electrică și informatică Michael și Katherine Birck de la Purdue. „Dar acum suntem capabili să oferim dezvoltatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a oferi utilizatorilor aplicații mai eficiente din punct de vedere energetic.”

La aproximativ 30%-50% luminozitate, cercetătorii au descoperit că trecerea de la modul de lumină la modul întunecat a economisit doar între 3% și 9% energie în medie. Cu toate acestea, comutarea inversă la 100% luminozitate poate economisi până la o medie de 47% din puterea bateriei.

Teme mai ușor de schimbat. „În ultimii ani, am observat o creștere a ecosistemelor bazate pe teme, unde tema dvs. și suplimentele aferente controlează o mare parte din experiența dvs. pe site. Cu editarea completă a site-ului și theme.json, temele WordPress vor reveni la definirea elementelor de stil ale unui site. Acest lucru va aduce beneficii masive utilizatorilor care vor putea schimba mai ușor temele, deoarece nu vor fi blocați într-o singură temă care controlează o mare parte a site-ului lor”, spune Chris Lubkert, co-fondator al Extendify.

Teme mobile-friendly. „Utilizatorii de telefonie mobilă au depășit utilizatorii de desktop, iar decalajul se mărește. Pe măsură ce WordPress s-a mutat pe mobil, accentul s-a mutat în totalitate pe îmbunătățirea și îmbunătățirea experienței utilizatorului mobil”, spune Girish Redekar, co-fondatorul Sprinto. „Datorită miliardelor de oameni care dețin smartphone-uri, vom vedea temele WordPress adaptate pentru dispozitive mobile ca fiind o tendință WordPress de vârf în 2022.”


Vă încurajăm să investiți într-un plan de găzduire optim - alegând oricare dintre pachetele de hosting NSHOST web shared, VPS sau Cloud și să alocați timpul necesar unei politici de caching potrivite afacerii dvs.