Top idei de afaceri pentru 2021

Top idei de afaceri pentru 2021

Top idei de afaceri pentru 2021

  • acum 3 ani
  • postat de: NSHOST

Nesiguranța profesională și personală din 2020 pare să continue parțial și în prima jumătate a anului curent, cu repercusiuni cel puțin până la finalul anului. Astfel, chiar dacă lucrurile au mers bine și mai ales dacă profesional ai întâmpinat niște obstacole dificile, îți recomandăm să fii cu un pas înaintea schimbărilor care urmează, inevitabil. 


Pandemia a provocat niște schimbări majore în comportamentul clienților din toate industriile, astfel încât ne-am gândit să facem o listă de oportunități pe care le avem cu toții la îndemână pentru a ne investi economiile sau pur și simplu pentru a ne deschide niște drumuri profitabile cu minime investiții. 

 Trebuie să te gândești la ceva ce îți place foarte mult să faci, ceva ce te încarcă cu energie sau îți conferă o satisfacție imensă la final de zi. Dacă este ceva ce îți place mult, cel mai probabil este ceva la care te pricepi foarte bine! Și, dacă mai este ceva la mare căutare, merită să lansezi un business în jurul acestui ceva. 

Ne-am gândit să menționăm câteva idei de afaceri care sunt la mare căutare de consumatori, sunt ușor de lansat și pot fi foarte profitabile dacă sunt digitalizate și automatizate:

  1. Servicii de sharing … de bucătării, birouri, mașini, parcări și orice alte resurse sunt folosite în mod normal doar câteva ore pe zi de către proprietarul lor.  

  2. Call center pentru servicii de vânzare la telefon, pentru produse/servicii diverse

  3. Servicii de traduceri, pentru care cererea de traducători buni este în creștere pe plaforme cum sunt fiverr.com sau upwork.com 

  4. Magazin online pentru produse importate din alte țări și care nu sunt deja prezente în românia (sau dacă sunt prezente, au prețuri foarte mari) - de la gadget-uri, accesorii biciclete,  articole sportive și multe altele

  5.  Marketing afiliat -  servicii de promovare produse sau servicii în schimbul unui comision aplicat la valoarea vândută sau în schimbul unui tarif pentru fiecare lead (client potențial) generat

  6. Servicii de consultanță de analize date - din ce în ce mai multe companii urmăresc și vor să înțeleagă o grămadă de informații pentru a-și ajusta strategiile globale/naționale de afaceri. Un analist de date este cineva care are expertiză tehnică pentru a face acest lucru în urma unor studii de specialitate și/sau o experiență în economie, matematică sau finanțe, poziții analitice în corporații. 

  7. SEO expert - Optimizarea rezultatelor din motoarele de căutare este o necesitate absolută pentru toți cei care doresc să fie relevanți online. Un expert SEO priceput poate transforma o afacere invizibilă online într-o super afacere, în doar câteva luni. Nu este surprinzător faptul că cei mai buni profesioniști SEO pot câștiga la fel de mult ca dezvoltatorii de software experimentați.

  8. Servicii de securitate - atacurile cibernetice au explodat ultimul an și astfel, fiecare afacere prezentă online sau cu angajați remote este nevoită să investească în securitate ca prevenție. Un server ieftin poate salva bugete pe termen scurt, însă riscurile de securitate merită abordate începând cu un server mai bun cum ar fi planurile de găzduire NSHOST server VPS sau chiar server Cloud, în care delegi experților noștri toată partea de mentenanță a serverului tău, asigurând maximum de securitate prin completarea serviciului de găzduire cu certificat SSL, acces la server exclusiv prin VPN, backup zilnic etc 

  9. Servicii de creare conținut (copywriting) - companiile de toate dimensiunile își dezvoltă (sau sunt nevoiți să înceapă să dezvolte) o strategie de marketingul de conținut ca modalitate principală de a atrage clienți și de a-și stabili poziția de lider de piață. Un scriitor de conținut ar trebui să poată digera rapid subiecte complexe și să le transforme în postări interesante, care sunt bine optimizate pentru motoarele de căutare. Ca atare, este minunat pentru oamenii care știu puțin despre toate.

  10. Servicii de fotografie produs - achiziția unui cort pentru fotografie produs împreună cu îmbunătățirea abilităților de editare fotografii și grafică sunt extrem de utile odată cu creșterea numărului de site-uri web și aplicații mobile care se diferențiază prin calitatea conținutului publicat.

  11. Servicii de editare video/photo - pentru crearea de conținut unic ce poate fi publicat atât pe canalul creat pentru un brand pe platforma YouTube, Vimeo, TikTok etc.  

  12.  Podcasting, blogging, vlogging -  sunt multe exemple de influenceri care au ajuns să câștige foarte mulți bani după ce și-au ales un domeniu de interes despre care să vorbească, incluzând recomandări de produse/servicii relevante audienței lor și postând conținut într-un canal YouTube, având astfel surse noi de venituri

  13. Producție de produse artizanale (handmade) -  poți gândi o varietate impresionantă de portofele din piele, lămpi din lemn de râu, tricouri unice imprimate manual, bijuterii, mâncare bio/vegană/organică și nenumărate alte produse. Poți cumpăra un domeniu de pe site-ul nshost.ro dacă alegi serviciul de înregistrare domeniu, putând ulterior să lansezi rapid un magazin online WordPress WooCommerce

  14. Servicii de restaurare - de la obiecte vechi din lemn masiv, mobilier până la case rustice care pot fi transformate și pregătite pentru nevoile 2021

  15. Servicii de predare online (online teaching) sau de creare cursuri pentru platforme LMS - noile tehnologii creează noi oportunități în toate industriile, iar lumea corporativă modernă își dă seama rapid că învățarea mobilă/online ajută angajații să fie pregătiți mai bine pentru obținerea de rezultate mai bune. Unul dintre factorii majori care afectează succesul LMS este unul evident - conținutul. Dacă îți faci un renume prin livrarea de conținut LMS de calitate, ar putea deveni o sursă de venit de luat în calcul.

  16. Servicii de panificație fără gluten, de bucătărie cu livrare de mâncare vegană/vegetariană - ar putea să te poziționeze rapid în topul preferințelor consumatorilor pretențioși

  17. Dezvoltare software web/aplicații mobile, VR/AR - acum este momentul pentru o idee grozavă care rezolvă o problemă majoră prin intermediul telefonului sau unui PC. Există o mulțime de dezvoltatori de software care doresc să colaboreze la crearea aplicațiilor, iar anul acesta vor continua programele de acordare a fondurilor de investiții tip grant de investiții sau digitalizarea afacerilor.

  18. Stații de încărcare baterii auto - necesare odată cu creșterea rapidă a flotei electrice din România și cu subvențiile acordate de către stat pentru modele electrice. 

  19. Servicii de printare 3D - asistăm la o revoluție a multitudinii de utilizări pentru imprimantele 3D și,  dacă investești într-o imprimantă 3D de înaltă calitat, poți deservi nevoile în creștere.

  20. Servicii de reparații biciclete electrice - care au început să devină accesibile pentru consumatorul mediu. Dar majoritatea magazinelor tradiționale de biciclete nu au expertiza necesară care să le permită reparația lor sau înlocuirea componente electronice.

  21. Servicii de dresaj, întreținere și/sau plimbare animale de companie

  22. Servicii de taxi, Uber sau Blackcab


    Sperăm că te ajută lista noastră de idei pentru 2021 și dacă te putem ajuta cu sfaturi legate de serverul ales pentru găzduirea noului tău site, achiziția de domeniu preferat, suntem alături de tine.